Saját fűszernövények termesztése otthon
A konyhában saját fűszernövényeket termeszteni, lehetőleg egy szép cserépben, sok nő álma, akik a családi étkezésért felelnek.A saját fűszernövények és fűszerek otthoni termesztése mindig is nagy előny volt, nemcsak anyagilag, hanem azért is, mert értékes tápanyagforráshoz juthatsz így. A boltokban a fűszernövényekért és a mikrozöldségekért sokszor többszörös árat fizetsz, mint amennyit valójában érnek. Ráadásul sok esetben ezek a növények (gyakran microgreens) már le lettek fagyasztva, majd újra felengedve, ami logikusan a tápanyagok elvesztéséhez vezet, és végül csak egy ízesítő marad belőlük hozzáadott tápérték nélkül. |
![]() |
Túlárazott mikrozöldségek a boltokban sok marketing szlogennel, amelyek végül arra kényszerítenek, hogy a kasszához vidd őket és megvedd. Végső soron azért fizetsz, mert benne van a termesztési eszközök beszerzési ára, az energia, amelyet a termesztésre fordítottak, a dolgozók bére, akik a microgreens gondozásával és betakarításával foglalkoznak, a csomagolóanyagok, valamint a reklám és az elosztás költségei. Igen, mindezekből számítják ki a végfelhasználói árat – NEKED. Olyan kifejezéseket, mint BIO, Fresh, Green, Organic, minden egyes műanyag poháron megtalálsz ezekkel a növényekkel. Ez pedig egy másik negatív hatásra vezet – az egyszer használatos műanyagok túlzott használatára. |
Otthoni fűszernövény-termesztési lehetőségek
|