Kerti zsázsa Dán, csíráztatásra – microgreens termesztéshez, 100 g
DÁNSK garden cress (Lepidium sativum L.) népszerű levelű zöldség, amely ideális az egész éven át tartó microgreens termesztésére. Gyors növekedés, kifejező íz és magas tápanyagtartalom jellemzi. Salátákhoz, szendvicsekhez és meleg ételek díszítésére is alkalmas. Megbízhatóan nő hűvösebb körülmények között is.





KERTI Rukkola DÁN – gyors és igénytelen választás mikrozöldségekhez - 100g
Botanikai név: Lepidium sativum L.
A DÁN rukkola népszerű leveles zöldség, mely egész éven át ideális a mikrozosöldségek termesztéséhez. Jellemző rá a gyors növekedés, markáns íz és magas tápanyag tartalom. Beilleszthető salátákba, szendvicskrémekbe, illetve meleg ételek dekorálására is használható. Megbízhatóan nő hűvösebb környezetben is.
Hogyan termesztsük a rukkolát mint mikrozosöldet?
|
A Rukkola táplálkozási előnyeiA rukkola tele van tápanyagokkal - gyakran hívják természetes „multivitaminnak”.
Csípős, friss ízű, hasonlít a mustárra vagy a retekre - ideális hideg ételek ízesítésére. |
Miért válasszuk a DÁN rukkolát?
|
Recept
Avokádó toast mikrozöld rukkolával
Hozzávalók (4 adaghoz):
- 2 érett avokádó
- 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
- 1 marék mikrozöld rukkola
- Citromlé
- Olívaolaj
- Frissen őrölt fekete bors
- Só
Elkészítés:
- Vágjuk félbe az avokádókat hosszában, vegyük ki a magjukat, és kanalazzuk ki a belsejüket. Nyomkodjuk össze egy villával, majd csepegtessünk rá citromlevet.
- Pirítsuk meg a kenyeret aranybarnára, a kenyérpirítóban vagy serpenyőben.
- Kanalazzunk az olívaolajjal ellátott kenyerünkre egy rétegnyi összegyúrt avokádót.
- Sózzuk meg, borsozzuk meg, és szórjuk meg a mikrozöld rukkolával.
- Olívaolajjal meglocsolva azonnal fogyasztható.